KCCJ bowls over Slough leisure centre

KCCJ installed this kitchen for Salt Hill Activity Centre in Slough.

KCCJ has completed an installation at the Salt Hill Activity Centre in Slough, which includes a trampolining zone, four bowling lanes and high wire climbing zone.

The project was undertaken by Slough Urban Renewal as part of a 50:50 joint venture between Slough Borough Council and Morgan Sindall Investments Limited.

KCCJ was asked to tender for the project by Morgan Sindall and was subsequently awarded the contract to carry out the installation of a new kitchen that would serve the ten-pin bowling area on one side, and the high wire climbing zone on the other.

Story continues below
Advertisement

The kitchen design house reported that the original catering area layout created by the architects contained a few anomalies that would have created operational issues but, using its experience of commercial kitchen design, the KCCJ team was able to flag these up at the very first pre-site meeting thereby ensuring that any delays and potentially costly alterations were avoided.

This meeting also provided the firm with the opportunity to suggest other improvements to the proposed layout, including the provision of bespoke stainless steel fabrication that would both fill the areas around the columns supporting the roller shutters on both sides of the kitchen and simultaneously hide some unsightly pipework – improvements which were subsequently approved.

The enclosed kitchen, which measures 10m x 15m, has access on two sides, to serve two serveries. The kitchen serves a wide range of takeaway items such as burgers, sausages, pizza and chips to customers of the bowling alley, whilst on the other side a servery counter opens out onto the high wire climbing zone.

Along with the bespoke fabrication and servery counters, KCCJ supplied and installed refrigeration from Williams, Lincat cooking equipment, a Rational combi oven and a Hobart pass through dishwasher.

Although KCCJ delivered all the equipment to site on day one, the installation work ended up being done over the course of an entire month as the company’s install team was required to work around ongoing M&E work.

The firm believes this is where its project management experience came to the fore, because it took a last minute change to the amount of refrigeration and freezer space required and a potential re-laying of the floor, in its stride. The team was able to co-ordinate its activity with other contractors and ensure that the project, valued at around £90,000, was completed on time and within budget.

Authors

HAVE YOUR SAY...

*

Related posts

Top