Bolton-based J P Commercial Kitchens has completed a fit out in a bistro based within a Stockport retirement village.

Cuppaccino is on the site of Smithy Croft, but operates as a separate business and is open to non-residents, who make up the large majority of the customer base.

Story continues below
Advertisement

The eatery’s owner James Haworth, who also has sites in Bury and Radcliffe, detailed what he needed from the refurbishment: “The apartments on the complex are self-catering so they do not have an everyday requirement for a meal at a Bistro.

Story continues below

“Our customers have to see the appealing offerings we have on display to be encouraged to buy more or come back another day for something else.”

The counters therefore needed to be durable to last the whole day, from being switched on first thing in the morning until last thing in the evening.

They also needed to be flexible enough to accommodate a changing menu and have just the right capacity and lighting to highlight chosen products that day.

So J P Commercial Kitchens called in Victor Manufacturing to help with this portion of the project.

The manufacturer felt that the bistro area was best suited to a straight line granite topped counter run with decorative wood laminate front panels.

Working units were selected from the firm’s Synergy range, including a refrigerated multi-tier unit with height adjustable glass shelves to give flexibility in what size products are on display.

This enables pre-chilled food to be displayed throughout the opening period.

Similarly, the heated glass top Synergy units are designed to allow the main hot dishes to be displayed in an attractive manner to customers.

A deli topper unit was chosen for the contemporary design and display flexibility.

Made from stainless steel and designed to provide heat from below with a variable heat control to base, the units are available in three different styles for food-to-go applications.

The granite top next to the payment area in the dining room was specifically chosen for its durability, accounting for the high volume of traffic passing through.

Back bar cupboards were also chosen for their resilience and to fit in aesthetically with the style of the servery area.